AloneTogether #19


Razgovaramo sa mladom pesnikinjom Radmilom Petrović, autorkom knjige poezije 'Moja mama zna šta se dešava u gradovima', u izdanju PPM Enklava. 'Šmeker devojka - hajdučka trava' čitaće nam svoje pesme i pričati o poeziji, o selima i gradovima, buntu mladih, izazovima u pisanju... Novi spot i singl benda Gazorpazorp 'El Matador' najavljuje njihov novi album koji izlazi u septembru za Moonlee Records.


AloneTogether predstavlja online platformu u vidu web magazina pokrenutu od strane Kulturnog centra Grad u vremenu globalne krize koja je dovela do toga da u jednom danu celokupni kulturni život potpuno stane. Iz razloga što smatramo da se kultura i umetnost ne mogu zaustaviti ni u vremenima različitih kriza, projektom AloneTogether želimo pružiti podršku i uzeti učešće u kulturnim aktivnostima u uslovima koji su u ovom trenutku jedini mogući. Kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova Evrope i iz raznih oblasti stvaralaštva pokušaćemo da sagledamo našu zajedničku budućnost u kojoj će ovaj format nastaviti da živi kao svojevrsni vid promocije kulture i umetnosti. AloneTogether se premijerno emituje putem društvenih mreža FB, YT i IG svakog petka i subote od 21h i sastoji se od muzičkih nastupa, preporuka, intervjua i razgovora sa muzičarima, vizuelnim umetnicima, književnicima, filmskim autorima, teoretičarima... Pričamo o njihovom radu, inspiraciji, ali i o svakodnevici u ovom nesvakidašnjem vremenu.

Arhiva


Alone Together #1

U premijernoj emisiji gosti #AloneTogether platforme su umetnik Dejan Krstić i basistkinja i pevačica sastava E-Play Maja Cvetković. Videćemo njihov spot za pesmu 'Sloboda', čuti muzički nastup mladog punk benda Sitzpinker, a Juliette Hautbergue, studentkinja iz Brazila, preneće svoje utiske o karantinskim beogradskim danima uz autentično izvođenje pesme “Devojko mala” na srpskom jeziku.

Pogledaj emisiju

Alone Together #2

U drugoj po redu emisiji serijala #AloneTogether gosti su NJ.E holandski ambasador Gilees Bechoor Plug i glumac Miloš Timotijević, a videćemo i spotove benda св. Псета nastale u izolaciji, kao i muzički nastup kantautora Ilije Ludviga.

Pogledaj emisiju

Alone Together #3

Vladimir Skočajić Skoča bira muziku direktno iz Ostina u Teksasu, u prekookeanskom GistroPop specijalu.

Pogledaj emisiju

Alone Together #4

Karantinski prvomajski vikend donosi nam još jednu epizodu serijala #AloneTogether, u kojima su naši gosti Rajko Grlić, reditelj, producent, scenarista i profesor na Univerzitetu Ohajo u SAD, odakle se i javio Kulturnom centru Grad, tu je i mlada umetnica Viktorija Zdravković čija je izložba “Iru”, planirana u Gradskoj galeriji, odložena, kao i nastup kantautorke Ane Ćurčin i spotovi benda proto tip nastali u karantinu.

Pogledaj emisiju

Alone Together #5

Pridružuje nam se Mile Hund iz Rijeke, jedan od omiljenih Grad rezidenata, i donosi žurku Mile Voli Disko.

Pogledaj emisiju

AloneTogether #6

Gosti na online platformi #AloneTogether su Mirko Ilić, grafički dizajner i ilustrator koji živi i radi u Njujorku, Sonja Lončar i Andrija Pavlović iz klavirskog LP Dua, kao i bend Vizelj koji nam predstavlja spotove nastale u karantinu.

Pogledaj emisiju

AloneTogether #7/1

Njujorčanin baziran u Berlinu i jedan od favorita sa etikete Jeniifer Cardini, Luka Venezia aka Curses, otkriva planove za budućnost, nova izdanja svoje izdavačke kuće Ombra INTL, a razgovaraćemo i o Berlinu, muzici, Kraftwerk-u, trenutnoj situaciji...

Pogledaj emisiju

AloneTogether #7/2

Luka Venezia aka Curses iz Berlina priprema DJ Set DJ VR specijal Breaking/News direktno iz svog studija...

Pogledaj emisiju

AloneTogether #8

Naši gosti su poznati fotograf Tommaso Bonaventura, dizajner, vizuelni umetnik i pisac Slavimir Stojanović Futro, mlada umetnica Adrienn Újházi i bend Šajzerbiterlemon sa muzičkim nastupom nastalim za vreme izolacije.

Pogledaj emisiju

AloneTogether #9

Kralj Čačka donosi autentičnu muziku “i u ovo podmuklo doba” vodi nas u “Zemlju snova”, između poezije i slikarstva, bluza i džeza, rokenrola i šansona.

Pogledaj emisiju

AloneTogether #10

Sa nama su nemački fotograf i 'face checker' čuvenog berlinskog kluba Berghain Sven Marquardt, dobro poznat publici KC Grada, čiji ćemo kratki film 'Izolacija', snimljen za vreme pandemije u Berlinu, imati prilike da vidimo,  zatim Željko Luketić, kustos, muzički urednik, kritičar, novinar i istraživač jugoslovenske i svetske pop-kulture, sa kojim razgovaramo o izložbi 'Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma'. Naši gosti su i članovi ekipe koja je radila na filmu Moj jutarnji smeh  - reditelj Marko Đorđević i glumica Ivana Vuković, a očekuju nas i muzički nastupi benda Gazorpazorp nastali za vreme trajanja karantina. 

Pogledaj emisiju

AloneTogether #11

Melissa E. Logan, članica kultne grupe Chicks on Speed, ove subote donosi elektrokleš i uvek jarke boje uz svoj specijalni mixtape 'Play with me'! U kratkom intervjuu pre seta sa umetnicom pričamo o tome zašto je izabrala Nemačku za život, ne kojim projektima radi, kako vidi položaj umetnika u ovom trenutku, a ekskluzivno ćemo čuti i novi materijal grupe Chicks on Speed.

Pogledaj emisiju

AloneTogether #12

Sa nama su glumica Mira Furlan, sa kojom pričamo o Americi, politici, filmu, epidemiji, mlada umetnica Izabela Mašić, koja će nam kroz svoju umetnost otkriti pozitivno u negativu, a u saradnji sa Kino Šiška iz Ljubljane predstavićemo slovenački bend Širom čiji je koncert, iz svima poznatih okolnosti, odložen za jesen. Prenećemo delić atmosfere nastupa održanog u okviru programa Štream koji Kino Šiška realizuje tokom situacije sa epidemijom.

Pogledaj emisiju

AloneTogether #13/1

Naša gošća je nemačka muzičarka i kompozitorka Jennifer Touch sa kojom u kratkom intervjuu razgovaramo o Istočnom Berlinu gde je i rođena, o muzici osamdesetih, trenutnoj situaciji u Berlinu, budućnosti...

Pogledaj emisiju

AloneTogether #13/2

Slušamo DJ Specijal Jennifer Touch, muzičarke i kompozitorke iz Berlina...

Pogledaj emisiju

AloneTogether #14

Australijski muzičar, pisac i producent Hugo Race u kratkom intervjuu priča o tome kako Corona period utiče na njega kao muzičara koji je poslednjih tridesetak godina navikao da bar šest meseci godišnje provodi na turnejama sa povremenim studijskim boravcima u raznim zemljama, a slušamo i njegov mini-koncert snimljen u Helixed studiju u Melburnu tokom karantina

Pogledaj emisiju

AloneTogether #15

Sa nama je legendarni austrijski veteran, jazz pevač, šlager majstor i saradnik velikih imena elektro scene današnjice - Louie Austen!

Pogledaj emisiju

AloneTogether #16

Predstavljamo vam aktere najvećeg i najznačajnijeg sajma umetnosti u regionu - Vienna Contemporary, jedne od najprestižnijih austrijskih umetničkih platformi za predstavljanje mladih i priznatih umetnika. Naše gošće su Johanna Chromik, umetnička direktorka i Cathrin Mayer, kustoskinja ovogodišnjeg sajma sa kojima, između ostalog, pričamo o tome kakva je trenutna situacija na polju savremene umetnosti i koji su izazovi sa kojima se suočavaju u novonastaloj situaciji. Tu je i skopski bend Funk Shui koji je nastupio tokom muzičkog programa Младински Културен Центар iz Skopja, organizovanog tokom vanrednog stanja na otvorenom, između zgrada u gradskim naseljima.

Pogledaj emisiju

AloneTogether #17

Vodimo vas u Istanbul, u Istanbul Museum of Modern Art, gde će nam kustos Ümit Mesci pričati o njihovim projektima i izložbama za vreme Corona perioda, ali i umetničkim izazovima i borbi u novim okolnostima. Idemo i do Austrije i sa piscem, scenaristom i glumcem Josef Kleindienst razgovaramo o tome šta ga to najviše inspiriše u pisanju, a šta u glumi i kako se snalazi u različitim ulogama...Čućemo i videti i alternativnu verziju novog spota Grupa Turisti NNMDSMD, snimanog u KC Gradu.

Pogledaj emisiju

AloneTogether #18/1

Jedan od najuticajnijih producenata dance muzike u poslednjih 25 godina, Daniel Wang, u kratkom intervjuu, između ostalog, govori o svojim razmišljanjima o muzičkoj sceni Berlina, festivalima i novim trendovima, ali i o uspomenama koje ga vezuju za detinjstvo...

Pogledaj emisiju

AloneTogether #18/2

Slušamo DJ set Daniela Wanga iz Berlina i uživamo u plesnoj muzici jednog od najuticajnijih producenata dance muzike u poslednjih 25 godina...

Pogledaj emisijuPriča o nama

Kulturni centar Grad osnovan je 2009. godine, kada su, u zgradi tada napuštenog starog magacina ispod Brankovog mosta na obali Save, otvorena vrata za podršku razvoju kako domaće, tako i internacionalne scene, za promociju umetnosti i kulture i iniciranje i širenje mnogih saradnji i partnerstava na lokalnom i međunarodnom nivou. Sa više od pola miliona posetilaca i preko 4.000 programa iz različitih umetničkih oblasti, od savremene vizuelne umetnosti i dizajna, preko muzike i filma, do stripa i književnosti, KC Grad je postao jedna od ključnih tačaka na kulturnoj regionalnoj, ali i svetskoj mapi. Uz publici dobro poznate i brižljivo odabrane sadržaje, uz izložbeni program Gradske galerije, uz afirmaciju mladih umetnika i stalni kulturni angažman, nastavlja da ostvaruje započetu jedinstvenu misiju i da, uz sve izazove, bude otvoreni slobodni prostor za nove ideje. Tokom svih 11 godina, od osnivanja, Kulturni centar Grad mesto je prepoznavanja među svima onima koji se zalažu za zdrave kritičke misli, za otvorene stavove, za hrabre korake, mesto prepoznato od strane stručne javnosti, od strane publike različitih generacija, mesto slobodnih ljudi i svih društvenih grupa. Mesto za sve.


Ime


Email


Telefon


Tema


Vaša poruka


Vaša poruka je uspešno poslata.
Greška, pokušajte ponovo. Vaša poruka nije poslata.


Kontakt


+381 11 3282370
mail@gradbeograd.eu

Adresa


Brace Krsmanovic 4
11000 Beograd
Srbija